21 januára 2009

Dovidenia koruna, vitaj euro



Najstráženejšou budovou Slovenska sa 8. Januára stalo nové Slovenské národné divadlo. Desiatky policajtov v okolí a detektory pri vstupe mali svoje opodstatnenie. Vláda Slovenskej republiky tu v ten večer usporiadala galavečer Dovidenia koruna, vitaj euro a študenti Slovenskej poľnohospodárskej univerzity boli pri tom!


Na pozvanie predsedu vlády Slovenskej republiky zástupcovia lokálnej pobočky AIESEC Nitra, prezidentka Ivana Janíková, viceprezidentky Lucia Richterová a Jana Ištvánová, mali možnosť sledovať celú udalosť z prvých troch radov v hľadisku SND.
Organizátori podujatia si dali záležať, a tak vstup Slovenska do eurozóny prebehol na vysokej úrovni.
Mali sme možnosť stretnúť sa a vypočuť si príhovory a gratulácie od významných hostí medzi ktorých patrili: prezidenti Slovenskej a Cyperskej republiky, premiéri Slovenskej, Českej, Maďarskej, Poľskej, Slovinskej a Rakúskej republiky a Luxemburska, prezident Európskej komisie a prezident Európskej centrálnej banky. Program bol doplnený o históriu platidiel na území Slovenska od biatec až po euro a vynikajúcimi vystúpeniami slovenských umelcov.
AIESEC Slovensko sa aktívne zapájalo do aktivít súvisiacich so zavedením novej meny. V roku 2008 prezidentka študentskej organizácie v prezidentskom paláci podpísala Deklaráciu o spoločenskej zhode zaviesť a používať euro. AIESEC sa podľa nej zapojil najmä do informačnej kampane.
Galaprogram mohlo sledovať 16 členských krajín EÚ ...

... pripravujem pokračovanie o našich zážitkoch

Lucia Richterová, LC VP ER

Žiadne komentáre: