02 decembra 2007

OPS & TtT 2007



Ani sme si nestihli vydýchnuť a po veľkej konferencii Highway prišiel deň D a máme tu OPS and TtT 2007. Teda Outgoing Preparation Seminar and Train The Trainers 2007. Aktívni členovia AIESEC Nitra zorganizovali pre študentov z celého Slovenska prípravny seminár na zahraničnú odbornú stáž, ktorý bol zároveň spojený aj s prípravou budúcich trénerov v našej organizácii.

Tak poďme opäť na začiatok. Všetko sa to začalo 23. novembra, keď ráno zazvonil budík a či už sa nám chcelo vstávať, alebo nie, tak pri myšlienke stretnúť nových, ale aj starých známych sme stratili akékoľvek obavy či nechuť. Neviem ani ako rýchlo a už sme boli v Kľačne na ,,checkine’’, kde sme boli zadelení do jednotlivých izieb a samozrejme sme nezabudli na náš nový Nitriansky EPsexi shout. Na prvej plenárke, s naším ,,chairom’’ Noahom, nám bolo vysvetlené čo, ako a kde bude prebiehať. Aby sme sa lepšie spoznali začíname s hrami, pri ktorých sa každý zabavil a zasmial. Hneď po tom sme boli rozdelený do skupín a zábavne aktivity sa skončili. Nastali tie, ktoré sú pre nás dôležité . Prednáška o tom, ako si správne napísať životopis, motivačný list, dozvedáme sa niečo nové o projektoch, ktoré sa riešia v rámci AIESEC, a to najdôležitejšie: Ako si poradiť v zahraničí, čo robiť ak sa niečo stane a podobne. Veď kôli tomu sme prišli. Podobne na tom boli aj budúci tréneri v našej organizácii, ktorý rovnako ako my mali bohatý program. Samozrejme, deň plne nabitý vystriedala semafor party, ktorá síce netrvala dlho, ale skalný ostali do skorých ranných hodín.

Sobota ráno a všetci čakáme s očakávaním ako prebehne dnešný deň. Opäť zadelenie do skupín a už aj spoznávame zahraničnú kultúru v hre Albatros, po ktorej nasledujú ďalšie a ďalšie aktivity, v ktorých nielen zisťujeme, že každý z nás môže zareagovať inak, ale aj čo robiť v podobnej situácii. Potom prichádza Martin Nieslen z Nemecka, ktorý svojim prejavom vyvolal u niektorých doslova ovácie a nadšenie z jeho vystúpenia. Ešte na záver, poznanie z jednotlivých krajín vďaka našim Alumnikom a stážistom na Slovensku. A konečne večer uzatvára Global Village, na ktorej sa predstavili všetky LC-čka svojimi tradičnými nápojmi a pochutinami. Samozrejme ani Nitra sa nedala zahanbiť svojím ,,medvedím mliekom’’. Neskorý večer ukončila Karaoke show a prekrásne AIESEC tance, pri ktorých sa zapojili takmer všetci aj tí čo vedeli tancovať aj tí čo nie.

Nedeľa, posledný deň, posledné prednášky, posledné slová na rozlúčku, shouty všetkých LC-čok, možno aj utajené slzy a ani sme si to neuvedomili a je tu záver. Každý z nás odchádzal s pocitom, že sme sa toho kopu naučili a veľa spoznali.

Na záver by sme chceli poďakovať všetkým našim sponzorom ako Let‘s Go Drinks, Herbex, Legusem a Penam, ktorý nás v tomto seminári podporili.

Žiadne komentáre: