23 decembra 2007

Christmas Dinner



Vianočné sviatky sú sviatky pokoja a mieru, aj keď Vianočný zhon nejedného z nás pred ich príchodom neminie. Avšak nakoniec, po všetkých tých prípravách si každý z nás sadne k štedrovečernému stolu a strávi Štedrý deň so svojimi najbližšími. Sú to jedny z najkrajších dní roka.

Dňa 19.12.2007 si „ Vianočný večer“ alebo „Xmas dinner“ zorganizoval AIESEC Nitra v miestnosti L na internáte A. Bernoláka. Je to pekná tradícia a tak aj tento rok sme sa v nej rozhodli pokračovať.

Aj tomuto večeru predchádzali rôzne prípravy, ale EPs sa svojej organizačnej úlohy zhostili skvele a všetko bolo pripravené, aby sa o 17:00 mohlo začať!

Všetci sme sa pekne privítali aj s Lukášom naším patronóm a prišiel aj zástupca alumni Prasse. Bolo fantastické opäť sa takto zísť aj v čase neúprosných zápočtov a predtermínov, ktorí mnohí z nás ten týždeň „naháňali“.

Večer sa začal prečítaním Vianočnej rozprávky, ktorú predniesla Zuzka. Rozprávka nás pobavila a naladila na príjemne strávený večer. Mayo a Katka sa zhostili úlohy moderátorov a musím uznať, že im to šlo skutočne skvele. Po prezretí Vianočných zábavných videií, ale aj prezentácie na zamyslenie nám prebudila chuťové bunky úžasná vôňa kapustnice. Nejednému z nás už tiekli na ňu slinky. Ešte predtým sme si však zahrali hru s názvom „adventný veniec“. Rozdelili sme sa do skupín a hľadali sviečky „candles“ pre „Christmas wreath“ vianočný veniec. „Vianočný punč“ sa začal rozlievať do pohárov a tak sme si mohli všetci vzájomne pripiť. Tu už sa rozdávali papiere a perá, aby si každý mohol napísať „Vianočné prianie“. Na ich plnení sa nejeden z nás neuveriteľne pobavil. Jednu zábavu vystriedala druhá, keď sme opäť rozdelení do skupín mali zahrať scénku na základe 6 slov, samozrejme spojených s Vianocami. Naši AIESEC-ári sú skutočne nápadití a „príbehy“ boli neskutočne zábavné. Ivy a Aďka vyhodnotili a obdarovali našich "Newies" a "Oldies" za ich činnosť v uplynulých pár mesiacoch. My ako najlepšie EPs na Slovensku na čo sme patrične hrdí!! sme predviedli náš "shout". Lukáš nám oznámil svoju kandidatúru na post prezidenta MCP AIESEC Slovakia 2008/2009. Voľby sa uskutočnia 5.1.2008 a aj keď je jediný kandidát, verím že mnohí z nás ho pôjdu do Bratislavy podporiť a zároveň privítať stážistu Andyho. Nakoniec nadišiel čas rozdávania vianočných darčekov a rozlúčenie sa so želaním pokojných Vianočných sviatkov a šťastného Nového roka 2008.

Xmas dinner určite naplnila očakávania nejedného z nás. Dúfam, že sa takto budeme môcť stretnúť aj na budúci rok a "Vianoce" v AIESEC si takto pripomenúť opäť.

Marta

1 komentár:

Unknown povedal(a)...

ahojky do Nitra,
super napad zalozit blog, posielam vsetkych velku pusu z Vancouvru, kde som ja skoncila po stazi a kde snivam o tom ze raz znovu vyrazim niakam do exotiky. viem, ze tu vo vancouvri su 2 lc, lebo som raz bola na alumni event tuna - kde bolo vela ludi alumnikov cez 40 a 50 rokov, velmo zaujimave. Ked budem mat viac casu skusim sa kontaktovat na tunajsie lc zda sa ze su tu dost aktivni. tak zatial papa