17 októbra 2008

EuroCo - medzinárodná koferencia




EUROpean COngress
je najväčšou medzinárodnou vzdelávacou konferenciu AIESEC v regiónoch WENA (západná Európa a severná Amerika) a CEE (stredná a východná Európa). Každoročne sa jej zúčastní vyše 150 vysokoškolských študentov, prezidentov lokálnych pobočiek a národných výborov globálnej organizácie AIESEC.

EuroCo zmenilo tých, ktorí sa na konferencii priamo zúčastnili – či už ako delegáti, alebo ako účastníci sprievodných podujatí a tí následne menia ľudí okolo seba.

Z malej zmeny iniciovanej našou konferenciou vznikla veľká zmena. Táto zmena by mala prispieť k tomu, aby boli ľudia otvorenejší a tolerantnejší voči iným kultúram, názorom, prístupom. Jedným z cieľov EuroCo 2008 bolo totižto šírenie kultúrnej tolerancie medzi ľuďmi rôznych krajín.

Na organizácii konferencie 8 mesiacov pracoval 11 členný tím dobrovoľníkov organizácie AIE­SEC. Príprava takéhoto projektu bola nesmierne náročná, pretože treba premyslieť každý detail. Sú­časne ale AIESEC ľudia získavajú skúsenosti s event managementom a sú v kontakte s osobnosťami z korpo­rátneho ako aj verejného sektora. Celú konferenciu odštartovalo v bratislavskom Shopping Centre Palace 3. októbra o 12:00 podujatie Global Village „precestuj svet za 30 minút“. Delegáti zo 40 krajín sa počas 4 hodín snažiť prezentovať svoju kultúru – pomocou tradičných jedál, krojov, tancov, či spevom. V druhý deň konferencie popri tréningov, ktoré boli doručené, kongresový tím vytvoril množ­stvo špeciálnych aktivít, kde sa zahraničným delegátom predstavila slovenská kultúra a zvyky.

Hlavnými cieľmi tejto 7-dňovej konferencie, tvorenej workshopmi a tréningami od partnerov konferencie a skúsených členov organizácie bolo:

* vzdelávanie zástupcov lokálnych pobočiek AIESEC v Európe a Severnej Amerike
* posilnenie vodcovských zručností mladých ľudí
* vytvorenie platformy na budovanie intenzívnejších vzťahov medzi krajinami
* rozvoj kultúrnej tolerancie medzi zúčastnenými študentmi, ako aj u širokej verejnosti
* prezentácia slovenskej kultúry

Musím priznať, že toto bola moja doterajšia najväčšia životná skúsenosť. Byť v prítomnosti 180 prezidentov, byť motivovaná, pozerať sa na svet z globálneho hľadiska. Ďakujem AIESEC, že mi toto umožnil a vrelo odporúčam, každému kto rozmýšla i nerozmýšla nad kandidatúrov na PREZIDENTA - chodte do toho!!! Nemáte čo stratiť ibaže by ste sa báli, že veľa získate!!!
Ivča

Žiadne komentáre: