03 novembra 2007

LTC očami Newie



Po AIESEC info meetingoch, ktoré sa uskutočnili 2. a 3. októbra v kongresovej sále ŠD A. Bernoláka, sme sa všetci, ktorí prešli sitom prijímacích pohovorov mohli začať nazývať newcomers (newies). Od 12. do 14. októbra sme sa zúčatnili na lokálnej konferencii v Kľačne, aby sme sa oboznámili s činnosťou organizácie a spoznali sa navzájom.

Aj napriek obavám z neznámeho, ktoré pociťoval určite každý jeden z nováčikov "zelených ucháňov", všetko prebehlo hladko. Do Kľačna sme dorazili už ako starí známi. Po ubytovaní nás čakal zaujímavý program zameraný na zoznámenie. Počas cvičení, ktoré prebiehali ako semináre alebo diskusie, nikto nezostal bokom. Ani sme sa nenazdali a bol čas večere, na ktorú sme sa už všetci vybrali ako starí harcovníci. To bolo mimoriadne dôležité, keďže LTC sa zúčastnila aj „konkurenčná“ žilinská pobočka AIESEC, ktorej „newieci“ sa tiež nechceli dať zahanbiť. Po večeri sme mali možnosť spoznať ľudí, ktorí v minulosti pôsobili v AIESEC a absolvovali prostredníctvom neho zahraničné odborné stáže. Podelili sa o svoje zážitky, skúsenosti, postrehy, ale aj dobre mienené rady. Na nasledujúcej párty, sme sa dokonca učili učenia aj špeciálne AIESEC tance. O tom, že bolo naozaj výborne, svedčili na druhý deň ráno aj kruhy pod očami väčšiny zúčastnených, ktorí, napriek spánkovému deficitu, plní energie pokračovali v programe konferencie. My, nitrianski newieci, sme sa tešili, ako Žilinčanom ukážeme, čo znamená „Nitra Go! Nitra Go! Follow AIESEC Nitra! Go Go Go“. K tomu však nedošlo, pretože sme boli všetci rozdelení do troch novovytvorených tímov. Museli sme si zvyknúť na novú situáciu a spolupracovať. To nikomu nerobilo problémy a postupne sme zisťovali, že program je stavaný tak, aby sme objavovali svoje silné stránky a schopnosti o ktorých sme dosiaľ ani nechyrovali. Večer sa v rámci Local Village prezentovala Nitra aj Žilina. Neboli by sme správni študenti, keby sa najväčšej pozornosti netešili „žilinovica“ a nitrianske „medvedie mlieko“. O zábavu sa staral grécky člen AIESEC Orestis, ktorý je u nás na odbornej stáži. Právom si vyslúžil za svoju aktivitu na celej konferencii povesť najväčšieho show mana. Tí najaktívnejší ráno nevyzerali ako newieci, ale skôr ako zombíci.

Posledný deň sa niesol v znamení všeobecnej pohody a konečnej sumarizácie celej konferencie. Iba tu sme si uvedomili, ako všetko rýchlo ubehlo a že už musíme ísť domov, hoci sa nikomu nechcelo. Každý z nás odchádzal s vedomím, koľko sa toho za tri dni naučil, koľko toho spoznal a určite nikto neľutoval, že sa tejto konferencie zúčastnil.

Partnerom konferencie bol Let’s Go Drink, ktorý nám zabezpečoval pitný režim a energiu na celý deň. Všetci sa už tešíme na ďalšie skvelé chvíle, o ktoré na AIESEC podujatiach naozaj nie je núdza!

Žiadne komentáre: