17 marca 2009

ODBILO 9:12 Netradične tradičná lokálna konferencia AIESEC



LOCAL COMMITTEE CONFERENCE


Bol piatok. Hodinová ručička odbila pol jedenástej, no na niektorých hodinách sa pozastavila. 9:12 . Začala sa konferencia na lokálnej pobočke organizácie AIESEC. Nebolo to prvýkrát, čo táto organizácia prijímala nás, nových členov a usporiadala pre nich konferenciu. Netradične sa však odohrávala na domácej pôde, v kancelárii, chodbách a zákutiach nitrianskej pobočky.

Keď sa raz pre niečo rozhodnete, už nikdy viac v tom nie ste sami. Vždy tu bude niečo, čo prekročí hranicu nášho „JA“ a zrazu sa objaví aj to ostatné. Aiesec je tu pre mladého človeka ako zázračný elixír.

Tím. Istota. Dôvera. Práve to je základom celej organizácie. Napriek netradičnému prostrediu sa organizátori konferencie vynašli. Začalo to hrami pod vedením Maya. Tieto hry slúžili na to, aby sme zistili, že musíme dôverovať aj iným, nielen sebe. Ak sme správne počítali, tak čisto nových účastníkov bolo na konferencii dovedna 6 (Zebra, Tiger, Krava, Slimáčik, Pelikán, Mamut) a veľkých zvierat, celá Noemová archa. Medzi ďalšie hry patrili napr. AIESEC-airlines,či prežiť on-line trapas, čím sme sa ľudsky zblížili a mohli sa pustiť do prednáškových blokov.

Neskôr sme sa ponorili do histórie sprevádzaní EL. Objavili sme počiatky toho, ako vznikol AIESEC. Boli nám prezentované jeho ciele, štruktúra a možnosti, ktoré nám ponúka. Tí skúsenejší sa s nami podelili o svoje zážitky, poznatky a skúsenosti počas AIESEC opportunities v podaní Jajky. Prasse nám ozrejmoval prezentačné metódy, vysvetlil nám čo robíme dobre a na čom by sme mohli v tejto oblasti popracovať, čo sme si v zápätí skúsili aj v praxi. Zodpovedali naše otázky a aby sme neprišli o atmosféru pravej konferencie, po celodennej námahe prišiel večer a začala zábava.

Sobota. Nový deň, nové zážitky a skúsenosti. Už vieme čo je AIESEC, aspoň predstavu už máme. Dôležité je vyskúšať si ako to všetko funguje. Rôzne oblasti, nejaká zodpovednosť, neznáme prostredie, nový ľudia... A čo teraz? To, že si raz na začiatku, neznamená, že tam musíš aj zostať. Musíš sa posunúť. My sme sa posunuli. Okrem úloh, ktoré sme ako „newies“ , tí noví, riešili, sme sa naučili ako prezentovať samých seba a ako si rozvrhnúť čas (ako keby ho vždy dostatok bolo).

Naša prvá konferencia sa niesla v duchu „Work hard, play hard“. Nielen, že sme sa veľa naučili, ale výborne sme sa aj zabavili. Cieľ organizátorov sa naplnil a my im ďakujeme za to, že sme mohli zažiť niečo tak úžasné, ako bola práve táto konferencia.

Ďakujeme. You guys. You are GREAT!!!

Táňa, Zuzka, Maroš & Peťka

Žiadne komentáre: