14 decembra 2008

Christmas trip to Vienna


Posledné dohady, posledné prípravy, skontrolované spoje a nastavené budíky, ktoré majú zobudiť aj najväčších spachtošov do nasledujúceho, vianočne naladeného rána....a môžeme vyraziť. Po ťažkom rannom boji v sobotu ráno, keď sa náš vianočný výlet odohrával, som pomaly mierila k autobusovej stanici. Nikoho nikde, len predo mnou zrazu stojí autobus smer BA a ja rozmýšľam, či som pri kontrole spojov na internete neurobila chybu. Hmmm....práve nám asi odfrčal spoj do Viedne. Blíži sa Lenka, blíži sa Katka (konštatujúc, že asi nám ozaj ubzikol autobus do Ba, odkiaľ sme mali odštartovať vesmírnou rýchlosťou slovenských vlakových spojov), blíži sa Fubus, Ondro a v diaľke zazriem, Maya s Cris.

Všetci svorne čakáme na stanici, až sa náhodou obzriem za chrbát a na ďalšom nástupišti nám stojí bus do BA. Ešte šťastie, že som sa obzrela....Konečne sme nasadli a vydali sa na púť za lahodným, voňavým viedenským vianočným punčom. Po ceste vlakom sa ocitáme vo Viedni. S prekvapením zisťujem, že pre našu šťastnú sedmičku nebude žiadny problém násjť ten správny smer na vianočné trhy, keďže každý z nás poznal určitý úsek cesty. Tak všetci v strehu, po kope, nestrácajúc všetkých členov s dôležitými navigačnými informáciami, vyrážame v ústrety hlavného mesta Rakúska, obdivujúc vianočnú atmosféru, ktorou mesto dýcha. Jednoducho nádhera, sem- tam sa mi aj dych zastavil.....

Konečne v diaľke zazriem známe obrysy a zakričím: „ Heeeeeeeej, tam je to, vianočné mestečko hentým smerom!!!“ A už sme tu......Dôležitou misiou pre tento moment, je nájsť stánok s najlepším punčom, ale keďže ten je dobrý v každom, zastavíme sa už pri druhom z punčových stánkov a začíname s ochutnávkou...hmmm...mňáááááám, jablkový, pomarančový, kokosový, s amarettom, lesnými jahodami...no jednoducho od výmyslu sveta. A vychutnávanie vianočnej atmosféry začína naplno. Stánky so všakovakými sladkosťami, čokoládovými fontánami(ktorým sme neodolali a nakoniec sme podľahli čokománii v závere), nádherné vianočné ozdoby a chutné vianočné jedlo(tie klobásy boli dobré), to všetko tam na šťastnú sedmičku čakalo. Dokonca sme mali šťastie a boli sme na koncerte, ktorý sa konal v nádhernej starobylej radnici. Jednoducho nádhera. Vo večernej atmosfére mestečko nabralo čarovný vianočný nádych a preto bolo veľmi ťažké sa s ním rozlúčiť. A tak vyzbrojení šálkami, darčekmi a dobrou náladou sme sa pobrali z tejto úžasnej vianočnej atmosféry, obdivujúc Viedeň zahalenú vo večernej vianočnej róbe.

Zrazu sa ocitáme na vlakovej stanici, na autobusovej stanici, v jednom momente nám Fubus mizne z dohľadu trolejbusového okna, v druhom momente už vchádza dverami hlavnej autobusovej stanice, zazrieme náš očakávaný autobus, vrháme sa do radu, sadáme si v autobuse dozadu, sem tam počas cesty zaspíme. A zrazu vystupujeme do chladnej nitrianskej noci. S úsmevom na tvári sa lúčime a všetci sa na seba znova na ďalšom výlete tešíme.

Aďuška

1 komentár:

Zuzana povedal(a)...

veeelmi pekne aduska!

mas dar slova ci pisma ci vsetkeho!! som rada ze ste sa zabavali;) a ako spravna TM sa snazis o dusevny rozvoj nasich clenov ;)

prijemne cetanie ;)