18 februára 2009

VOĽBY PLNOPRÁVNYCH ČLENOV v AIESEC Nitra


Dňa 10.2 2009 sa konali voľby na pozíciu Fullmember (Plnoprávny člen) AIESEC. O tento post sa uchádzalo 8 nových členov AIESEC Nitra z jesenného recruitmentu. Po náročnom rozhodovaní medzi sebou AIESEC Nitra nakoniec uvítal 7 nových plnoprávnych členov:
- Lenku Kostrábovú
- Martinu Debnárovú
- Evku Jantošíkovú
- Marcelku Foltánovú
- Ondreja Reváka
- Evku Kalivodovú
- Margarétku Kakodyovú

Na úvod sme každý z nás museli prečítať svoje manifesto a nasledovalo kolo otázok a odpovedí kladené oldíkmi. Kladené boli otázky typu:
„Vieš vymenovať základné hodnoty AIESECu?“
„ Vymenuj svoje silné a slabé stránky a ako vylepšuješ tie slabšie z nich?“
„Aké vlastnosti by mal mať líder?“
Mali preveriť naše znalosti, schopnosti, vízie do budúcna , ktoré súvisia aj s AIESEC. Odpovede boli všelijaké, niekedy nie práve najsprávnejšie, čo sme mohli usúdiť na základe zvraštených čiel našich katov. Samozrejme vždy predstúpil pred porotu len jeden uchádzač a tí ostatní sa varili vo vlastnom náleve pred dverami. Ku koncu prvého kola, na odľahčenie, sme mali za úlohu, si vybrať jedno zvieratko, nášmu srdcu najbližšie a predviesť ho. Havkali a hryzkali nám tu psíky, vrčali levíčatá. Potom nasledovala malá prestávka a oldíci sa občerstvovali našimi skromnými darmi. Nasledovalo druhé a záverečné kolo, kde sme mali záverečnú, minútovú reč, ktorá mala presvedčiť o našej 100% oddanosti v AIESECu.
Na záver si nás všetkých zavolali do miestnosti a vyriekli náš ortieľ. Na hlavu nám pri tom nasadili helmu a po vyrieknutí kladného ortieľu sme si pripadali ako na víťazi na poli bitky. Niekto sa radoval a niekto aj smútil, ale tak to býva. Veď nič nie je zadarmo a keď sa chceš stať niečoho súčasťou musíš preukázať aj adekvátne znalosti.

1 komentár:

Aďula povedal(a)...

Ahojte,

ja sa týmto Lenke ospravedlňujem, lebo som sa ponáhlala a až keď som to potom pozerala zabudla som jej dať tam meno. Týmto sa jej chcem ospravedlniť, Lenka prepáč :D
nabudúce budem vedieť, že pomaly ďalej zájdem, ale inak strašne super article!!!!!